CO-CREANT ESPAI PÚBLIC

 

Workshop d’urbanisme participatiu

Projecte

L’Ajuntament de Segura fa un nou pas dins el procés participatiu que s’ha dut a terme amb la ciutadania per a la transformació de l’espai central de relació i representació del poble. Aquest espai el configuren la plaça, el rebot, el frontó i l’arbratge. Amb l’objectiu de donar forma a les necessitats i desitjos plantejats per la ciutadania, s’organitza ara aquest taller agrupant disciplines com ara l’arquitectura, l’urbanisme, la sociologia, el medi ambient, l’art, etc.

El taller serà del 17 al 22 d’abril a Segura (Guipúscoa) i va dirigit a estudiants i joves professionals de l’arquitectura i l’urbanisme, així com a qualssevol disciplina que participi en la generació d’espai públic, a persones que vulguin co-crear espai públic.

L’objectiu és plantejar propostes formals partint de les necessitats i desitjos identificats en el procés, unint les característiques històriques del lloc i el context social i espacial actual.

Els temes de treball són amplis i complexos: la mobilitat, els ciutadans, els espais coberts, el joc, el treball, l’oci, la cultura, etc., per aquest motiu es preveu la creació de diferents grups que treballin en el propi lloc i al voltant dels mateixos temes obtenint, així, diverses propostes.

Les propostes es representaran en maquetes i en plànols i la ciutadania serà una part activa durant el procés del taller. Als matins es durà a terme treball intern de les persones participants en el taller i a les tardes s’obrirà el taller per treballar amb la ciutadania de Segura. A la nit es podrà assistir a diverses xerrades on podrem conèixer amb detall la història i els condicionants locals, així com les diferents maneres de veure o de treballar l’espai públic.

Participants

Estudiants d’últims cursos o recentment titulats i titulades en arquitectura i urbanisme. La convocatòria també està oberta a l’art, la sociologia, la geografia, l’antropologia, etc.

Idioma

L’idioma prioritari serà l’Euskera i la comunicació en altres llengües serà benvinguda.

Temes  treballados

Participació       Urbanisme       Espai públic       Sostenibilitat       Cures       Gènere       Igualtat       Arquitectura       Medi Ambient       Desenvolupament local       Identitat i espai       Natura i cultural       Història         Diversitat Mobilitat        Cultural       Accessibilitat Universal      …

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s